GYİAD Raporlar

11.05.2023

Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Raporu

Kadın istihdamı sürdürebilir kalkınmanın anahtarıdır. Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılımı olmadan “sürdürülebilir kalkınma hedeflerini” gerçekleştirmek mümkün değildir. İşte buradan hareketle, Türkiye'de genç kadınların iş piyasasındaki durumunu, yaşadığı zorluklar ve yeni ekonominin gerektirdiği yetenekler konusunda hazır olma durumlarını ele almak hedefiyle İstanbul Ekonomi Araştırma şirketi tarafından Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi raporu hazırlanmıştır.

09.12.2020

GYİAD Türkiye'de Genç İş Piyasası ve Geleceğine Bakış Raporu

Derneğimizin temel hedeflerimizden biri; Türkiye’de özellikle KOBİ’leri, girişimcileri ve iş hayatını yakından ilgilendiren, ekonomik politikaları ve stratejilerinin oluşturulduğu, kurul, konsey ve toplantılara akredite olmak suretiyle, genç iş dünyasının görüş ve önerileriyle sürece katkıda bulunmaktır. Bu kapsamda, genç iş dünyası olarak 2019 yılı verilerine göre %25.4’e ulaşmış olan genç işsizlik oranının düşürülmesi öncelikli konularımız arasındadır.