Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Raporu

GENÇ KADIN İSTİHDAMI VE YENİ EKONOMİ Raporu

 

Kadın istihdamı sürdürebilir kalkınmanın anahtarıdır. Kadınların sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılımı olmadan “sürdürülebilir kalkınma hedeflerini” gerçekleştirmek mümkün değildir. İşte buradan hareketle, Türkiye'de genç kadınların iş piyasasındaki durumunu, yaşadığı zorluklar ve yeni ekonominin gerektirdiği yetenekler konusunda hazır olma durumlarını ele almak hedefiyle İstanbul Ekonomi Araştırma şirketi tarafından Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi raporu hazırlanmıştır.

 

GYİAD Genç Kadın ve Yeni Ekonomi raporu kapsamında Türkiye’de kadın istihdamı, dijital dönüşüm ve yeni becerilere genç kadınların uyumları araştırıldı. Rapor, ilgili konular hakkında yapılan geniş literatür çalışması, nicel araştırma ve bunu destekleyen derinlemesine görüşmelerle genç kadınların yeni ekonomiye uyumu konusunda önemli bulgular ortaya koymaktadır.

 

Rapor kapsamında 23-28 Aralık 2022 tarihleri arasında 18-25 yaş arası 1506 üniversite mezunu kadın katılımcıyla Türkiye temsili 12 ilde (İBBS1) anket çalışması düzenlendi. Bunun ardından, Türkiye’de teknoloji, yeni medya ve gig ekonomisi alanlarında çalışmakta olan 15 kadın yönetici ile derinlemesine görüşmeler gerçekleştirildi. 

 

Genç Kadın İstihdamı ve Yeni Ekonomi Raporu İçin Tıklayınız