GYİAD Yapay Zekâ ve İş Dünyası Zirvesi, Geleceği Yeniden Kurgulamak temasıyla gerçekleşti

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD) tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Yapay Zekâ ve İş Dünyası Zirvesi” iş dünyasından büyük ilgi gördü. Etkinlikte sektörün önde gelen liderlerinin konuşmaları ve yeni trendlere dair deneyim paylaşımları yaşandı.

 

GYİAD “Yapa Zekâ ve İş Dünyası Zirvesi” GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özer’in açılış konuşması ile başladı. Özer konuşmasında: “Yapay zekâ iş dünyasında devrim niteliğinde bir etkiye sahip. Geleneksel iş modellerini dönüştürerek işletmeler için önemli avantajlar sunuyor. Dünyada ve Türkiye’de yapay zekâ teknolojisi geliştiren ve buna yatırım yapan şirketlerin dijital çağın kazananları arasında olacağını biliyoruz. GYİAD olarak yapay zekâya ilişkin gelişmeleri yakından takip etmeye ve genç iş dünyası bilgilendirmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Açılışın ardından etkinlik, Enerjisa Enerji CIO’su Mehmet Fırat’ın “Geçmişten Geleceğe Üretken Dönüşüm” başlıklı konuşması ile devam etti. SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan’ın “Yapay Zekâ Gelişimi ve ERP Çözümleri”ni paylaştığı konuşmasının ardından zirvenin ilk panelinde “Üretken Yapay Zekâ İş Birliği, Üretimin Geleceği” konuları ele alındı. İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker’in moderatörlüğünde gerçekleşen panelin konuşmacıları GYİAD Dijital Çalışma Grubu Eş Başkanları Ali Oğuz, Yakup Aydilek ve Melis Topal oldu. Konuşmacılar panelde şu görüşleri paylaştı.

 

Ali Oğuz:

“Yapay zekâ ve dijital becerilerin öğretimi, işgücünün dönüşümü için kritik öneme sahip. Bu dönüşüm sürecinde sivil toplum kuruluşlarına önemli roller düşüyor. STK’ların rolleri arasında, teknolojik ilerlemenin getirdiği değişikliklere adaptasyonu kolaylaştırmak, farkındalık yaratmak, etik standartları belirlemek ve savunmak, eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetlerini desteklemek gibi örnekleri sıralayabiliriz.”

 

Yakup Aydilek:

“Hızla değişen ve dijitalleşen dünyamızda işin içeriği ve çalışma şekillerimiz değişiyor. Dijital araçlar sayesinde yeni iş olanakları çıkarken, var olanlar da dönüşüme uğruyor. Bunun sonucunda iş hayatında köklü dönüşümler meydana geliyor. İşin sürdürülebilirliği için de insan odağını kaybetmeden yapay zekâ teknolojilerinin nasıl çalıştığının, işlerimize nasıl en etkin şekilde adapte edebileceğimizin ve yapay zekâ araçlarının kapasitelerinin öğrenilmesi çok önemli.”

 

Melis Topal:

“Yapay zekâ uzun yıllardır bankacılık ve perakendecilik gibi alanlarda kullanılıyordu. Üretken yapay zekâ teknolojisiyle farklı alanlardaki şirketlerin de kullanımı yaygınlaşmaya başladı. KOBİ’lerin de gelişimlerini sürdürmeleri için yapay zekâ dönüşümünü yakalaması gerekiyor. Hatta KOBİ’ler yapay zekâ kullanımıyla büyük şirketleri bile geçebilecek seviyelere ulaşabilirler.”

 

Programın öğleden sonraki bölümü ise UiPath Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Cora’nın “İş Dünyasında Yapay Zekâ ve Robotların Çağı” konulu konuşmasıyla devam etti. “Yapay Zekânın Etkin Kullanımı ve Etik Sorumluluk” kavramının ele alındığı günün ikinci panelini ise Deloitte Danışmanlık Hizmetleri Ortağı Elif Düşmez Tek yönetti. Panelin katılımcıları Enerjisa Enerji Pazarlama ve Regülasyon Direktörü Şebnem Varlı Canan, Fineksus Profesyonel Servisler Direktörü Murat Kurtulmuş ve OpenText Türkiye Genel Müdürü Zafer Akın oldu.

 

Katılımcıların aynı zamanda networking imkânı da bulabildikleri zirve, AWS Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın’ın “Yapay Zekâ ve Akıllı İş Çözümleri” ve Microsoft Türkiye Müşteri Deneyiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç’ın “Artırılmış İnsanlık ile Müşteri Deneyimi” başlıklı konuşmalarıyla sona erdi.