GYİAD'IN 19. DÖNEM BAŞKANI MUSTAFA ÖZER OLDU

BASIN BÜLTENİ                                                                                                                                      30.05.2023

 

 

GYİAD’ın 19. dönem başkanı Mustafa Özer oldu

 

 

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği, 30 Mayıs’ta 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı. Yeni yönetim kurulunun da seçildiği toplantıda GYİAD’ın 19. dönem Başkanı Mustafa Özer oldu. 2016 yılından bu yana GYİAD üyesi olan Özer, GYİAD’ın 17. döneminde Tarım ve Sürdürebilirlik Çalışma Grubu Eş Başkanlığı ve 18. döneminde GYİAD Başkan Yardımcısı ve Sürdürülebilir Çevre Çalışma Grubu Eş Başkanlığı görevini yürüttü. Mustafa Özer, 19. dönem başkanlığını 30 Mayıs itibarıyla İrem Pehlivanoğlu Gürkaş’tan devraldı.

 

Gençlere umut vaat eden bir gelecek sunmalıyız!

Özer, 19. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Dünya hem coğrafi hem ekonomik hem de iş dünyası açısından büyük bir dönüşüm yaşarken Türkiye de zor bir yıl yaşıyor. Bölgemizdeki savaş ve pandemi sonrası koşullar, ülkemizin yüksek enflasyon yaşamasına neden oldu ama daha vahimi, Kahramanmaraş ve çevre illerinde yaşanan deprem felaketleriydi. Ne mutlu ki Türk milleti bu dönemi büyük bir yardımseverlik ve fedakarlıkla yönetti. Yakın zamanda gerçekleştirilen Milletvekili ve Cumhurbaşkanı seçimleri de ülkemizin geleceği ve yöneleceği istikamet açısından oldukça önemliydi. Bu vesileyle seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileriz. Yeni dönemde de ekonomik reform, eğitim, bilim, inovasyon ve dijitalleşme gibi konulara hükümetin bir an önce eğileceğini ümit ediyor ve bu konularda GYİAD olarak üzerimize düşen görevlere hazır olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Yeni dönemde derneğimizin yönetim kurulu olarak bunun bilinciyle hareket edip, çalışmalarımızı buna göre şekillendirip yoğunlaştıracağız. Türkiye’de genç neslin geleceğe umutla bakabilmesi için var gücümüzle çalışacağız.

 

Yeni dönemde de İstihdam Çalışma Grubu, genç istihdamın artırılması için öncelikli sorunları belirleyip, çözüm önerileri getirmeyi sürdüreceğiz. Aynı şekilde derneğimizin Dijital Çalışma Grubu da, dünyadaki trendleri takip ederek dijitalleşme üzerine öncü politikalar ve stratejiler geliştirip farkındalık yaratmak ve toplumsal gelişim için ölçülebilir değerler sağlamayı sürdürecek. Sürdürülebilir Çevre Çalışma Grubu ise 21’inci yüzyılda insanlığın en fazla odaklanması gereken küresel sorunların başında gelen iklim değişikliği odağında çalışmalarını yoğunlaştıracak. Diğer taraftan Girişimcilik Çalışma Grubu da,  Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için çalışmalarına devam edecek.

 

Yeni yönetim açıklandı

Yeni dönemde her sektörden farklı projelerin yürütüleceğini belirten Özer, GYİAD’ı ileriye taşıyacak vizyoner bir ekip kurduklarını ifade etti. Ekibin sivil toplum konularında deneyimli ve önemli projelere imza atmış, dinamik ve genç olduğunu belirten Özer, önümüzdeki 2 sene boyunca GYİAD için yorulmadan çalışacaklarını vurguladı.

 

Yeni yönetimde GYİAD Başkan Yardımcıları olarak Nurullah Berkay Somal, Başak Öğütken Çetinkaya, Gökçen Müftüoğlu Çapa ve Fırat Barış Kavlak görev alırken yönetim kurulu üyeleri ise Özgül Topkan Koruyan, Fatih Uysal, Yasin Kadooğlu, Ali Oğuz, Muhammet Cumali Çetinkaya, Mustafa Kemal Sözkesen ve Gökşin Günhan oldu.

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER

1. Büşra Gül

2. Yakup Aydilek

3. Harun Taycı

4. Golshan Goozal

5. Özlem Arslan Kart

6. Ferhat Güleç

7. Tarık Dalgakıran

8. Nurten Gülce Tecdelioğlu

9. Burcuhan Yıldıran Kuroğlu

10. Melis Topal

11. Evrim Peynircioğlu

12. Can Berker Öztürk

 

 

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

 

1. Mustafa Özer

2. Nurullah Berkay Somal

3. Başak Öğütken

4. Gökçen Müftüoğlu Çapa

5. Fırat Barış Kavlak

6. Özgül Koruyan

7. Fatih Uysal

8. Yasin Kadooğlu

9. Ali Oğuz

10. Muhammet Cumali Çetinkaya

11. Mustafa Kemal Sözkesen

12. Gökşin Günhan