GYİAD Gaziantep’in İş Dünyası Liderleri İle Bir Araya Geldi

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), GYİAD 18. Dönem Başkanı İrem Pehlivanoğlu Gürkaş liderliğindeki GYİAD Heyeti bu yıl ilk şehir dışı gezisini 24 – 26 Mart 2022 tarihleri arasında Gaziantep’e düzenledi.

Gezide GYİAD heyeti ilk olarak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Şahin, genç iş dünyasının önemli temsilcilerinden biri olan GYİAD’ın, Türkiye’deki girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi yönündeki çalışmalarına her zaman destek olacaklarını paylaşıp, kültür-sanat ve gastronomi kenti Gaziantep'i ziyaret ettikleri için teşekkür etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ardından Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi ve Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım’ı ziyaret eden GYİAD Heyeti, gezi kapsamında ikinci günün temaslarını ENDERPEN Fabrika Ziyareti ile tamamladı.

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve GAGİAD ile görüşmeler gerçekleştirildi
Gezide Gaziantep Sanayi Odası (GSO)’nı ziyaret eden GYİAD Heyeti, GSO temsilcileriyle mesleki liseler, eğitim ve kadınların toplumdaki yeri konularında detaylı fikir istişaresinde bulundu. Geçtiğimiz yıl hazırlanan “GYİAD Türkiye'de Genç İş Piyasası ve Geleceğine Bakış Raporu”nda da değinilen meslek liselerinin önemi ve kadının iş hayatındaki yerinden bahsedildi. Rapor verilerine göre her dört kadından birinin işsiz olması konusunda atılabilecek adımlar üzerinde durulurken, önümüzdeki dönemin en önemli çalışmaları arasında yer alan “GYİAD Genç Kadın ve Yeni Ekonomi Raporu”na dair projeksiyonlar da GSO ile paylaşıldı. GSO ziyaretinde, şu anda kurulmakta olan ve 50 milyon metrekarelik alanıyla Türkiye’nin en büyük sanayi şehri olma özelliği taşıyacak Polateli Şahinbey Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne dair de görüşmeler yapıldı. Bu kapsamda İstanbul ile Gaziantep ticaret ve yatırım ilişkilerinin öneminin daha da artacağından, Gaziantepli ve İstanbullu sanayici iş insanlarının koordineli olarak çalışmasının öneminden bahsedildi.

GYİAD Heyeti gezide ayrıca Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım ile bir araya geldi. Söz konusu toplantıda GTO Başkanı Mehmet Tuncay Yıldırım Yeşil Mutabakat’ın öneminden bahsetti ve sürdürülebilir çevre için Gaziantep Yeşil Teknoloji Koordinasyon ve Eğitim Merkezi kurduklarını aktardı. GYİAD Başkanı İrem Pehlivanoğlu Gürkaş, “Sürdürülebilir çevre günümüzün en önemli ve üzerinde çalışılması gereken bir konusu ve GYİAD olarak bu konuyu gündemimizde tutuyoruz.” diyerek sürdürülebilir çevre hassasiyeti kapsamında var olan çalışma grubundan ve geliştirilen projelerden bahsetti. Her iki kurum de girişimcilerin desteklenmesini önceliklendirdiğini paylaşırken, genç girişimcilerin desteklenmesi, Startup geliştirme çalışmaları ve melek yatırımcı fonları kapsamında ortak projelerin geliştirilebileceğinden bahsedildi.

GYİAD Heyeti Gaziantep ziyaretinde Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği’ni (GAGİAD) de ziyaret etti. Görüşmede iki dernek de dijitalleşmenin önemine değindi. Aile şirketlerinde dijital dönüşüm, iş süreçlerinin dijitalleşmesi konularının yanısıra kadın girişimciliğinin ve kadın istihdamının arttırılmasına yönelik birlikte çalışmalar yapılabileceği konuşuldu.

Kültür ve sanat çalışmalarına her dönem yer veren GYİAD Heyeti, gezinin üçüncü gününde ise Zeugma Mozaik Müzesi ve Gaziantep Kalesi gibi tarihi ve kültürel merkezlere ziyaretlerini gerçekleştirdi.