GYİAD E-Bülten Ekim 2020

GYİAD E-Bülten Ekim 2020

 

GYİAD E-BÜLTEN

  • 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 97’inci yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını saygı, rahmet ve minnetle anıyor ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Cumhuriyet Bayramı videomuzu izlemek için tıklayınız.

  • GYİAD Logo Tasarım Yarışması ile Gençlerin Yenilikçi Fikirlerini Değerlendiriyoruz!

Genç iş dünyası temsilcileri olarak “Değişime Giden Yolda: GYİAD Gençlerle” sloganı ile yola çıkılan GYİAD Logo Tasarım Yarışması’nın başvuruları 10 Ağustos 2020 tarihi itibariyle açıldı. Üniversite öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen yarışmada gençlerden dinamik, yaratıcı, dijital ve yenilikçi logo fikirleri alındı. 31 Ekim 2020 tarihinde başvuruların son bulduğu yarışmada sonuçlar Seçici Kurulu'nun değerlendirmeleri ile 1 Aralık 2020 tarihinde açıklanacaktır.

  • GYİAD E-MBA Programı Başlıyor!

GYİAD MBA Programı ile genç yeteneklere pratiğe dayalı eğitim verilerek iş dünyasına hazırlanmaları hedeflenmektedir. İş dünyasından profesyonellerin programda aktif rol alacağı ve tecrübelerini aktaracağı GYİAD MBA programı online olarak hayata geçirilecektir.

Yüksek lisans niteliğinde olan bu programın amacı; ölçülebilir fayda üreten, gençlik başlığıyla örtüşen bir vizyonla ülkeye yetişmiş iş gücü katmaktır. Detaylar çok yakında…

  • Genç İstihdam ve Teknoloji Konferansı’nı düzenliyoruz!

Türkiye’de genç istihdam dinamiklerinin ortaya çıkarılması, sebep olduğu sosyal ve ekonomik sorunların tespiti ile çözüm önerilerini kapsayacak olan Genç İstihdam Raporumuz “Genç İstihdam ve Teknoloji”  konferansında açıklanacaktır. Konferansın gerçekleşeceği tarih ve detayları çok yakında sizlerle paylaşacağız.

  • GYİAD İklim Bülteni Çıktı!

İklim Değişikliği, Çevre ve Sürdürülebilirlik Danışmanı Prof. Dr. Levent Kurnaz’ın hazırladığı GYİAD İklim Bülteni’nin ilk sayısı 8 Ekim 2020 tarihinde yayınlandı. Aylık olarak yayınlanacak olan bültende günümüzün odak noktası olan iklim değişikliğinin temel konuları COVID-19’un küresel boyutta yarattığı etkileri ile birlikte işlenecek.

  • Istanbul Tech Week’in destekçileri arasında yer alıyoruz!

Destekçileri arasında yer aldığımız Türkiye'nin ilk sanal teknoloji haftası olan ve Türkiye'nin teknoloji ekosistemini bir araya getirmeyi hedefleyen “Istanbul Tech Week” 3-7 Kasım 2020 tarihleri arasında sanal olarak gerçekleşecektir. Smartcon konferanslarının kurucuları tarafından düzenlenecek olan etkinlik Yapay Zeka, Sanayide teknoloji, smartcareer, AR&VR, Yeni Nesil Pazarlama vb. gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • GYİAD Heyeti MESS Teknoloji Merkezi’ni Ziyaret Etti

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Pamukçu liderliğindeki GYİAD Heyeti 6 Ekim 2020 tarihinde Dünya’nın en büyük Dijital Dönüşüm Yetkinlik Merkezi olan MESS Teknoloji Merkezini ziyaret etti.

  • Covid-19 Sonrası Yeni Ekonomi, Değişen İş Modelleri ve Tüketici Trendleri

         

Stratejik Yönetim Danışmanı ve ABD Merkez Bankası FED Eski Araştırma Direktörü Sayın Erkin Şahinöz'ün konuşmacı olarak yer aldığı "Covid-19 Sonrası Yeni Ekonomi, Değişen İş Modelleri ve Tüketici Trendleri” konulu online toplantımız 6 Ekim 2020 tarihinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Medianova CEO’su Sayın Serkan Sevim’in moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

  • 3. Vaka Kitabı Çalışmaları Başladı

GYİAD üyelerinin girişimcilik hikayelerini ele aldığımız vaka kitapları serisinin ilk kitabı “Formül Sosunda” 2017 yılında, ikinci kitabı “Kendi Hikayesini Yazanlar” 2019 yılında yayınlanmıştır. Serinin üçüncü kitabında ise üyelerimizin mensubu oldukları aile şirketleri ve holdinglerin hikayelerini ele alacağız. Bu köklü aile şirketlerinin kuruluş hikayelerinin yanı sıra, üyelerimizin yönetiminde yer aldıkları aile şirketlerini geleceğe taşıma ile ilgili vizyonları ışığında değişim/dönüşüm projelerini okuma fırsatımız olacak. 

  • GYİAD Akademi Başlıyor

11 yıldan beri 2000’den fazla öğrencinin Girişimcilik yolculuğuna yön veren GYİAD Akademi’nin 19. Dönemi başlıyor. Covid 19 salgını sebebiyle uzaktan eğitim sistemine geçen Yeditepe Üniversitesi, Bilgi Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi öğrencilerine dersler online olarak verilecektir.