“Ülkemizi daha ileri taşıyacak konulara odaklanmalıyız”

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri’nin ardından yazılı bir açıklama yapan Genç Yönetici ve İş Adamları Derneği’nin (GYİAD) açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
 
“Gençlerin yüksek oranda katılım göstermesinden mutluluk duyduğumuz seçimin sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. GYİAD olarak erken seçim kararını olumlu olarak değerlendirmiştik ve bu kararın ekonomik belirsizlikleri ortadan kaldıracağına inandığımızı ifade etmiştik. Bugünden itibaren seçim ortamından uzaklaşarak, çözüm bekleyen sorunlara ve ülkemizi daha ileri taşıyacak konulara odaklanılması gerektiği düşüncesindeyiz. Bu doğrultuda, 24 Haziran’dan önce de belirttiğimiz gibi, OHAL’in kaldırılması ile başlayacak yeni dönemde AB ile ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik adımlar atılmalı, teknoloji odaklı yeni girişimlerin önünün açılması ve genç işsizliğinin azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı. Ayrıca son dönemde piyasaların ve bilhassa KOBİ’lerin artan likidite problemlerine de ivedilikle çözüm aranmalı. Böylece iş dünyasının önünü net biçimde görebilmesi sağlanabilir ve yeni yatırımlar için uygun ortam oluşturulmuş olur.
 
Önemli bir seçim sürecinden sonra tekrar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı seçilen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve TBMM´de görev yapacak siyasi partiler ile milletvekillerini gönülden tebrik ediyor, gerçekleştirecekleri çalışmalarda başarılar diliyoruz. Biz de genç yönetici ve iş insanlarının temsilcisi olarak, ülkemiz için ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmalarımıza en güçlü şekilde devam edeceğiz.”